Error showing flash-object.
NL |  FR |  DE |  EN

De museumtuin van Het Stadsmus: Composition for a garden, green ghosts of city poetics

De tuin van Het Stadsmus is een groene oase in de stad. Welke rol kan een stadstuin spelen voor het publiek? En hoe past een stads-tuin bij een stads-museum?

Jonge kunstenaars en residents van The School deden een tijdelijke interventie in de tuin, die je nog de hele zomer lang kan gaan bekijken. Elke kunstenaar vertrekt vanuit zijn eigen werk en vrijheid. Het eindresultaat is een mix van objecten, geluiden en licht... een uitzonderlijke, tijdelijke beleving van de tuin van Het Stadsmus, waar toegankelijkheid van publiek groen en tuinontwerp elk hun rol spelen.  

Toegang gratis
https://www.theschoolhasselt.eu/philosophy/opening-event-at-stadsmus-garden/

Van 22 september tot 4 november
Kleurboel - De mooiste kinderboekillustraties uit de wedstrijd Key Colours (4 - 8)

Het Stadsmus toont je de mooiste prenten uit Key Colours, de illustratorenprijs van de stad Hasselt. Je kan ze er niet alleen bekijken, maar ook beleven! Levensgrote figuren, leesstoelen, prenten op kinderhoogte en een kleurrijke aankleding maken dit een leuke én kindvriendelijke tentoonstelling waarin de prenten tot leven komen.

Lees je kinderen op de ouderwetse manier voor uit een prentenboek of vertel hen verhalen met het kamishibaitheater. Of bekijk een digitaal prentenboek of beleef het met fundels. Zo leuk om naar te luisteren én te kijken!

Ontdek ook de wereld van het anderstalige kinderboek: zijn er verschillen tussen een Vlaams of een Chinees of Arabisch kinderboek? En in welke talen worden onze kinderboeken allemaal uitgegeven?

Kinderboekillustraties moeten natuurlijk ook door kinderen beoordeeld worden! Stem voor je favoriete prent en maak kans op een leuke poster of prentenboek van Clavis Uitgeverij. Wie weet wordt het winnende boek wel echt  uitgegeven…

Bezoek Kleurboel met je klas en krijg een prentenboek of een set posters van Clavis Uitgeverij cadeau! De leerkracht krijgt op voorhand lessuggesties rond het thema 'prentenboeken'. Hiermee kan je de tentoonstelling in de klas voorbereiden of naverwerken.

In samenwerking met Clavis Uitgeverij. 

Gratis

Bezoek de expo met het gezin of met de klas en schrijf je beoordeling!